A.N.U. - Ajută

Ajută-ne să îi ajutăm!

Oricine poate ajuta, trebuie doar să începi! ♡

donează

Pentru a acoperi costurile mâncării, așternutului, tratamentelor medicale și restul necesităților pentru prietenii noștri blănoși (vaccinuri, sterilizări, microcipări), avem nevoie de donații. Fiind ONG, asociația noastră nu primește suport financiar nici de la guvern, nici de la Primăria Brașov, așa că fiecare euro contează. Chiar și sumele mici ne ajută, dacă donează mai multe persoane.

adoptă de la distanță

Dacă nu poți nici adopta, nici găzdui temporar, poți adopta de la distanță! După cum știi, avem foarte multe animale în grija noastră, care necesită o groază de mâncare. Poți adopta de la distanță o anumită pisică sau un anumit câine pentru a te asigura că are întotdeauna castronul plin. Susține animalul adoptat cu o donație lunară pentru mâncare și costuri veterinare sau direct cu mâncare.

donează 2% din impozitul pe venit

Dacă lucrezi în România, donează 2% din impozitul pe venit către animăluțele salvate de noi completând formularul 230 dacă ești salariat sau formularul 200 dacă ești PFA sau ai alte surse de venit. Aceste formulare sunt disponibile la începutul fiecarui an și trebuie completate și depuse până la termenul limită stabilit în fiecare an, așa că dacă vrei să ajuți, revino la începutul anului pentru a descărca formularul. Mulțumim! Orice ajutor este binevenit!

Cum altfel poți ajuta?

Dacă nu poți dona bani, sunt o mulțime de alte lucruri pe care le poți face pentru a ajuta animalele din grija noastră. Orice ajutor este de folos!

Mai jos prezentăm toate căile prin care ne poți ajuta.

adoptă

Adoptă un câine sau o pisică de la noi și oferă-i o viață minunată! Animăluțele noastre pleacă prin contract de adopție vaccinate, microcipate, sterilizate și însoțite de carnet de sănătate.

Adoptă un câine

Fă cunoștință cu câinii care sunt disponibili pentru adopție! Fiecare are personalitatea lui, însă sunt toți în aceeași măsură dornici de a pleca acasă.

Adoptă o pisică

Fiecare pisică disponibilă pentru adopție are povestea ei, dar toate caută familia perfectă, așa că hai să o găsești pe cea potrivită ție!

găzduiește

Dacă nu poți adopta o pisică sau un câine, poți măcar să îi oferi unuia dintre blănoșii noștri o căsuță temporară până își va găsi o familie pentru totdeauna. Câțiva dintre ei rămân la noi o perioadă îndelungată.

Pentru câinii noștri este destul de greu să stea închiși în padocuri atâta timp, acest lucru putând chiar să le afecteze sănătatea și comportamentul. Unii dintre ei devin retrași sau chiar anxioși. Stresul și frustrarea de a sta închiși îi face pe câțiva dintre ei să dezvolte fixații greu de îndepărtat. Imaginează-ți că ai fost găsit pe stradă sau la marginea pădurii și apoi închis în același spațiu ani de zile. Desigur, ai la dispoziție mâncare, un culcuș ferit de vremea aspră și oameni care să te îngrijească zi de zi, să-ți păstreze țarcul curat și să te trateze dacă îmbolnăvești. Însă mai sunt zeci ca tine, iar afecțiunea persoanelor care te îngrijesc și timpul atât de necesar pentru a ieși afară din acel spațiu închis sunt limitate, în ciuda dragostei pe care ți-o poartă și dorinței să-ți fie bine.

Nici pentru pisici nu este mai ușor.

Casele în care stau sunt adesea pline cu alte pisici aflate la nevoie, fiecare cu povestea ei. Unele au nevoie de îngrijire specială, precum puiuții rămași orfani, iar altele au nevoie de spațiu, deoarece ar prefera să fie singure. Pe lângă faptul că acești oameni care le îngrijesc fac acest lucru în timpul în care nu sunt la muncă și, ca în cazul câinilor, nu se pot ocupa suficient de fiecare, mai trebuie să luăm în calcul și faptul că pentru unele pisici este stresant să trăiască într-un spațiu aglomerat.

Este de înțeles de ce avem nevoie de familii foster. Când unui câine sau unei pisici i se acordă timpul necesar, se va relaxa și își va arăta „adevărata față”, adică îi vom putea cunoaște cu adevărat personalitatea și obiceiurile, astfel încât să putem să îi găsim familia potrivită.

Mai mult decât atât: cu cât sunt mai multe animăluțe în foster, cu atât avem mai mult spațiu pentru alte animale aflate la nevoie. Familiile foster sunt foarte rare în România și fiecare dintre ele este prețioasă. Este ușor de imaginat cât este de important să putem plasa în foster cazuri urgente (pui orfani, animale bolnave care au nevoie de supraveghere sau îngrijiri speciale ș.a.m.d.).

Așa că dacă ai un colț de cameră liber, nu ezita să iei în gazdă un animăluț la nevoie.

Donează mâncare sau lucruri de care nu mai ai nevoie

Dacă nu poți dona bani, există alte lucruri utile pe care s-ar putea să le ai în casă și să nu le mai folosești. Poți dona pături care nu-ți mai plac (foarte utile pe timp de toamnă-iarnă), prosoape, castroane și alte obiecte de care ar putea avea nevoie câinii și pisicile.

Pisicii tale nu îi mai place pătuțul ei? Cățelul tău s-a plictisit de o jucărie veche? Animăluțele noastre se bucură de fiecare cadou primit! Blănoșilor tăi nu le place mâncarea? Ai noștri și-ar dori-o! Foamea doare. Îți poți imagina că animalele luate de pe stradă sunt recunoscătoare pentru mâncare, indiferent de care e.

Întreabă-ți prietenii, vecinii și familia! Vei fi surprins de câte lucruri poți aduna. Majoritatea oamenilor s-ar bucura să scape de lucrurile de care au nevoie animalele noastre. :)

Iată o listă cu lucruri care ne-ar putea fi de folos:

Te rugăm, dacă ai vrea să donezi lucruri, Contactează-ne! Mulțumim frumos!

Fii voluntar

Dacă îți plac plimbările în aer liber, te așteptăm în fiecare săptămână, în funcție de vreme, să te alături echipei de Voluntari pentru plimbare.

Vino să îi cunoști, să îi plimbi, să îi iubești! Ei te așteaptă! Află mai multe.

Promovează

Convinge-ți prietenii și familia să adopte, nu să cumpere un animal de companie. Cele de pe stradă sunt la fel de bune ca celelalte! Sunt o mulțime de pisici și căței adorabili care așteaptă să fie găsite. Suntem siguri că te vei îndrăgosti; trebuie doar să le dai o șansă!

Educă oamenii din jurul tău despre beneficiile sterilizării și castrării! Există foarte mulți câini și pisici pe stradă, dar majoritatea au ajuns pe stradă deoarece oamenii au abandonat puii, de multe ori și pe mama lor când și-au dat seama că este însărcinată. Puii nu au cerut să se nască și nu trebuie să ducă o viață plină de suferință. Informează-i pe cei din jurul tău despre aspectele legale ce țin de castrare și sterilizare. Vorbește cu câți mai mulți posibil. Trăiești în zona rurală? Și mai bine: mulți dintre câinii fără stăpân pe care îi vezi pe stradă sunt urmași ai câinilor nesterilizați din zona rurală. Informează oamenii care trăiesc acolo. Educă-i, ajută-ne să ducem vorba mai departe! Totul începe cu tine!

Te rugăm, distribuie! Facebook, Twitter și alte rețele de socializare ne ajută să ajungem la noi prieteni, susținători și voluntari, dar și să găsim familii noi pentru blănoșii noștri!

Oricine poate ajuta! Nu e neapărat nevoie numai de bani și nu e multă muncă; după cum vezi, ajutorul prinde multe forme, iar noi suntem recunoscători pentru fiecare mână de ajutor!

Oricine poate ajuta, trebuie doar să începi! ♡

Mulțumim frumos pentru tot sprijinul acordat!